main logo
422

Coreea de Sud a oprit şi ea importurile de grâu şi făină din Canada

Coreea de Sud a devenit luni a doua ţară care a oprit importurile de grâu şi făină din Canada, după descoperirea unor seminţe de grâu modificate genetic (OMG), a anunţat luni Ministerul sud-coreean al Alimentaţiei, informează Reuters.

Coreea de Sud a oprit şi ea importurile de grâu şi făină din Canada

„Vom permite doar vânzarea unor produse din grâu care sunt confirmate că nu conţin grâu modificat genetic", a informat Ministerul sud-coreean al Alimentaţiei într-un comunicat de presă.

Agenţia pentru inspecţia alimentelor din Canada a anunţat săptămâna trecută că seminţe de grâu modificate genetic, un soi dezvoltat de grupul american Monsanto pentru a fi rezistent la ierbicidul Roundup, au fost descoperite în provincia Alberta, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

În replică, Japonia a decis să suspende importurile de grâu canadian până când va avea certitudinea că grâul din Canada pe care îl cumpără nu conţine organisme modificate genetic.

Canada este unul dintre cei mai mari exportatori de grâu din lume şi al treilea furnizor de grâu al Coreei de Sud. În anul 2017 Coreea de Sud a importat 227.214 tone de grâu din Canada, echivalentul a 9,2% din importurile totale de grâu ale Coreei de Sud.

În timp ce alte recolte, cum ar fi porumbul şi boabele de soia, sunt în mare măsură modificate genetic pentru îmbunătăţirea recoltei şi a rezistenţei în faţa dăunătorilor, grâul modificat genetic nu este aprobat nicăieri pentru producţia comercială din cauza temerilor consumatorilor. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării