main logo
425

Coreea de Nord, lovită de un taifun puternic: 5 morți

Cel puţin cinci persoane au murit şi trei au fost rănite în urma unui taifun puternic care s-a îndreptat dinspre Japonia către Peninsula Coreenă, provocând perturbări în Coreea de Sud și afectând culturile agricole din Coreea de Nord, transmit Reuters şi BBC.

Coreea de Nord, lovită de un taifun puternic: 5 morți

Taifunul a avut, de asemenea, un impact asupra 46.200 de hectare de terenuri agricole din Coreea de Nord, potrivit agenţiei de ştiri KCNA, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Taifunul Lingling a provocat moartea a trei persoane în Coreea de Sud, a forțat anularea a sute de zboruri și a lăsat zeci de mii de case fără curent electric.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a organizat vineri o ședință de urgență fiind îngrijorat că furtuna ar putea agrava deja deficitul alimentar cu care se confruntă deja ţara.

La începutul acestui an, ONU a avertizat că până la 10 milioane de nord-coreeni au „nevoie urgentă de asistență alimentară”.

Guvernul acordă „o atenție deosebită” protecției culturilor, precum și barajelor și lacurilor de acumulare, a anunţat KCNA.

Locuitorii din zonele predispuse la inundații au fost evacuați, iar „gardienii” monitorizează infrastructura cheie precum poduri și clădiri, a adăugat agenția.

Taifunul a cauzat alunecări de teren sâmbătă în Coreea de Sud înainte de a se îndrepta spre Nord, cu vânturi de până la 140 km/h, conform agenției de știri Yonhap, din Sud.

Agenția de Meteorologie din Japonia a arătat că furtuna a slăbit considerabil duminică, în timp ce continuă să se deplaseze în China.

Coreea de Sud se recuperează acum după taifun, potrivit Yonhap, energia electrică fiind restabilită la aproape toate cele 160.000 de case afectate, iar zborurile se reiau.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării