main logo
353

Coreea de Nord anunţă o amnistie pentru condamnaţii pentru infracţiuni contra ţării

Coreea de Nord a anunţat luni că va amnistia acei ''condamnaţi pentru infracţiuni contra ţării şi alte persoane'', măsură luată cu prilejul celei de-a 70-a aniversări a fondării statului asiatic, eveniment care va avea loc în septembrie.

Coreea de Nord anunţă o amnistie pentru infracţiuni contra ţării

Amnistia va intra în vigoare începând cu 1 august, a anunţat agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA, potrivit căreia "organele competente vor lua măsurile practice pentru a ajuta persoanele eliberate să se reintegreze în muncă", transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Adunarea Populară Supremă a adoptat un decret în acest sens pe 12 iulie, a precizat KCNA, fără a oferi mai multe detalii cu privire la numărul persoanelor ce vor beneficia de amnistie.

Coreea de Nord va sărbători pe 9 septembrie fondarea statului, eveniment care, în ultimii ani, a fost folosit de regimul de la Phenian ca un prilej pentru a-şi clama arsenalul nuclear şi balistic şi care, de data aceasta, este mult aşteptat în plan diplomatic după apropierea înregistrată în relaţia cu Coreea de Sud şi Statele Unite în urma desfăşurării summiturilor la nivel înalt.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării