main logo
1710

Coreea de Nord acuză că drone sud-coreene au împrăștiat pliante deasupra Phenianului

Coreea de Nord a acuzat Coreea de Sud că a trimis drone pentru a distribui un „număr imens” de pliante anti-Nord deasupra capitalei Phenian, în ceea ce a numit o provocare politică și militară, scrie Reuters.

Coreea de Nord acuză că drone sud-coreene au împrăștiat plianteFoto: mediafax.ro

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a declarat că dronele au zburat deasupra Phenianului în timpul nopții în această săptămână și săptămâna trecută, conform agenției de stat KCNA, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

„Coreea de Sud ar trebui să oprească imediat o astfel de provocare iresponsabilă și periculoasă care poate provoca un conflict armat și poate duce la un război între cele două părți”, a declarat ministerul citat.

KCNA a publicat fotografii, inclusiv unele care arată un obiect neclar, triunghiular, etichetat drept „dronă”, care aruncă un alt obiect numit „pachet de pliante”. O altă fotografie a arătat pliante negre, galbene și albe care comparau situația economică din sud cu cea din nord și îl criticau pe liderul nord-coreean.

Într-o declarație, Statul Major din Coreea de Sud a spus că „nu poate confirma adevărul afirmațiilor Coreei de Nord”. Acesta a amintit și de baloanele cu gunoi trimise de Nord în Sud. Mai multe baloane au fost trimise vineri, a spus acesta.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării