main logo
569

Coreea de Nord a testat cu succes mai multe lansatoare de rachete

Ultimul test cu lansatoare de rachete multiple supermari efectuat cu o zi în urmă de Coreea de Nord, a fost un succes, a informat luni mass-media nord-coreeană, citată de Reuters.

Coreea de Nord a testat cu succes mai multe lansatoare de rachete

Coreea de Nord a lansat duminică ceea ce păreau a fi două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, de pe coasta de est, cea mai recentă dintre lansările pe care Coreea de Sud le-a considerat „nepotrivite” pe fondul pandemiei coronavirusului, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA a anunţat că lansarea ar avea ca scop examinarea caracteristicilor strategice şi tehnice ale „lansatoarelor de rachete multiple super-mari”, care au fost testate de mai multe ori începând cu luna august a anului trecut, supervizată de liderul Kim Jong Un, înainte de lansare.

KCNA nu a menţionat prezenţa lui Kim la acest test, condus de vicepreşedintele partidului de guvernământ Ri Pyong Chol şi realizat la Academia de Ştiinţe a Apărării Naţionale.

„Desfăşurarea operaţională a sistemului de arme a lansatorilor de rachete multiple super-mari este o lucrare crucială de o importanţă foarte importantă în realizarea noii intenţii strategice a partidului pentru apărarea naţională”, a declarat Ri, citat în timpul testului, fără a da detalii.

"Testul a fost realizat cu succes”, a adăugat KCNA.

Acesta a marcat a patra rundă de teste din această lună, când Coreea de Nord a organizat exerciţii militare şi a reluat lansările de rachete după o pauză de trei luni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării