main logo
1610

Coreea de Nord a lansat rachete balistice cu rază scurtă

Mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune au fost lansate miercuri de Coreea de Nord în direcţia nord-est, potrivit unui anunţ făcut de armata sud-coreeană, accentuând tensiunile deja sporite de dezvăluirea rară a unei instalaţii de îmbogăţire a uraniului, săptămâna trecută.

Coreea de Nord a lansat rachete balistice cu rază scurtă

Statul Major Întrunit (Joint Chiefs of Staff - JCS) a comunicat că a detectat lansările în jurul orei 6:50 a.m. din zona Kaechon, la nord de Phenian, iar rachetele au zburat aproximativ 400 de kilometri, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

JCS nu a furnizat detalii suplimentare, cum ar fi numărul de rachete trase sau locul unde au aterizat.

Totuși, potrivit guvernului japonez, se crede că au căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei, în Marea Japoniei, fără a fi raportate avarii la aeronave sau nave, relatează Kyodo.

Japonia, Statele Unite şi Coreea de Sud lucrează împreună pentru a determina distanţa parcursă şi altitudinea atinsă de rachete, a anunțat Ministerul japonez al apărării.

Situația de securitate, în curs de evaluare după lansările de rachete balistice ale Coreei de Nord

Statul Major întrunit de la Seul a condamnat cu fermitate lansările de rachete ale Coreei de Nord, pe care le-a calificat drept acte clare de provocare care ameninţă grav pacea şi stabilitatea în Peninsula Coreeană, conform unui mesaj text trimis presei, citat de Yonhap.

Pentru a evalua situația de securitatea după lansări, Biroul prezidenţial de la Seul a convocat o reuniune prezidată de Yin Sung-hwan, al doilea consilier adjunct pentru securitate naţională.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării