main logo
309

Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră din orașul Onchon

Coreea de Nord a tras două rachete de croazieră din orașul Onchon de pe coasta sa de vest spre Marea Galbenă miercuri dimineață, a declarat o sursă militară sud-coreeană sub obișnuita rezervă a anonimatului, fără a oferi detalii cum ar fi raza de acțiune, altitudinea rachetelor sau ora lansării, transmit Yonhap, Reuters și AFP.

Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră din orașul OnchonFoto: Reuters

Autoritățile de informații sud-coreene şi americane efectuează o analiză în acest sens, aliații menținând o poziție de pregătire fermă, a adăugat oficialul, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Lansările au loc în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite au început marți un exercițiu comun preliminar de patru zile, în vederea pregătirii pentru manevrele lor anuale Ulchi Freedom Shield, suspendate de mult timp, care vor avea loc între 22 august şi 1 septembrie. Aceste exerciții exasperează Phenianul, care le vede ca pe o repetiție pentru o invazie.

De asemenea, intervin în timp ce președintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, a ținut miercuri o conferință de presă pentru a marca 100 de zile de la preluarea mandatului.

Yoon Suk-yeol a declarat că este dispus să ofere un ajutor economic eșalonat Coreei de Nord dacă aceasta va pune capăt dezvoltării armelor nucleare şi va începe denuclearizarea, răspunzând la întrebări în timpul conferinței de presă.

Coreea de Nord nu a mai testat o rachetă de croazieră din ianuarie, a precizat agenția de presă Yonhap.

În timp ce Nordului îi este interzis să efectueze lansări folosind tehnologii de rachete balistice în conformitate cu rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, un astfel de tir cu o rachetă de croazieră nu reprezintă o încălcare a acestora.

Ultima dată când Phenianul a efectuat un test de armament a fost la 10 iulie, cu ceea ce părea a fi lansatoare de rachete multiple.

Din ianuarie, Coreea de Nord a efectuat mai multe teste de armament, unele dintre ele încălcând sancțiunile existente, inclusiv lansarea unei rachete balistice intercontinentale pentru prima dată din 2017.

Seulul şi Washingtonul consideră, de asemenea, că regimul lui Kim Jong Un ar putea efectua în curând un al șaptelea test nuclear.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării