main logo
449

Coreea de Nord a celebrat cea de-a 70-a aniversare a statului

Coreea de Nord a celebrat cea de-a 70-a aniversare a statului printr-o paradă grandioasă.

Coreea de Nord a celebrat cea de-a 70-a aniversare a statului

De această dată însă, la defilare nu au fost prezentate însă rachete balistice, ca în anii trecuţi. De altfel, mai multe evenimente organizate cu ocazia Zilei Naţionale au avut ca temă centrală cooperarea şi pacea, transmite Știri.md cu referire la prime.md.

După defilarea militarilor, a urmat parada muncitorilor şi a altor categorii profesionale. Mii de oameni cu flori şi drapele naţionale au trecut prin faţa tribunei oficiale. La eveniment a fost prezent unul dintre consilierii apropiaţi ai preşedintelui chinez. Acest lucru demonstrează că au fost restabilite relaţiile cu Beijingul. În tribuna oficială a fost prezent şi actorul francez Gerard Depardieu.

Concertul tradiţional de ziua naţională a avut ca temă centrală cooperarea şi pacea. Pe ecranele imense au fost proiectate imagini cu fabrici şi lanuri de grâu. Analiştii susţin că schimbarea de abordare arată că regimul de la Phenian pune în prim plan dezvoltarea economică şi eforturile de pace.

În perioada 18-20 septembrie, la Phenian va fi organizat un nou summit la care vor participa preşedintele nord-coreean, Kim Jong Un, şi cel sud-coreean, Moon Jae In.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării