main logo
810

Copil de 9 ani, acuzat oficial în SUA de omor în masă, după ce a ucis 5 oameni

Un copil de doar 9 ani, din SUA, a fost acuzat că a ucis cinci persoane - trei copii și doi adulți - după ce a provocat intenționat un incendiu într-un parc de rulote din Illinois.

Copil de 9 ani, acuzat oficial în SUA de omor, după ce a ucis 5 oameniFoto: getty images

Copilul a fost acuzat de crimă cu premeditare, dar și de incendiere. Autoritățile nu au dezvăluit, însă, sexul minorului, relatează The Guardian.

Un copil de un an, doi în vârstă de 2 ani, un bărbat de 34 de ani și o femeie de 69 de ani au murit în urma incendiului izbucnit în parcul de rulote Timberline, de lângă orașul Goodfield, la 240 de kilometri distanță de Chicago, în data de 6 aprilie, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Greg Minger, juristul din Woodford, nu a dezvăluit niciun detaliu despre suspect, nici măcar dacă există vreo legătură de rudenie între copil și victime.

Cazul a provocat un șoc în SUA, însă nu este o premieră. Ultima dată, un copil cu o vârstă la fel de mică a fost acuzat de omor în masă în 2006.

Referitor la acest caz, Tim Ruestman, legistul șef din Woodfort, a spus că focul a fost declanșat intenționat.

„A fost o decizie foarte greu de luat. Este o tragedie că un copil atât de mic a fost acuzat de o crimă atât de cumplită. Dar cred că era necesar să se întâmple asta (punerea sub acuzare - n.r.)”, a declarat Greg Minger.

O provocare majoră pentru procurori va fi să demonstreze premeditarea.

„Copiii de 9 ani nu știu că Moș Crăciun nu există. Ei nu știu că oamenii mor și nu se mai întorc la viață. Eu nu cred că un copil de 9 ani își poate face un plan pentru a ucide”, a declarat Betsy Clark, președinta unui ONG care luptă pentru apărarea drepturilor copiilor.

Potrivit legislației din statul Illinois, un copil care are mai puțin de 10 ani nu poate fi deținut. De asemenea, nu va avea un proces public, cu juriu, decât în cazul în care se decide să fie judecat ca un adult.

Cazurile în care copiii sub 10 ani sunt acuzați de crimă sunt rare, dar nu fără precedent. Luna trecută, un alt copil de 9 ani din Michigan a fost acuzat că și-a împușcat mortal mama.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării