main logo
943

Copii blocați de cinci zile într-o peșteră din Thailanda

Mai mulți copii și antrenorul lor de sport sunt blocați într-o peșteră din Thailanda de cinci zile, iar autoritățile nu au reușit însă să ajungă la ei, căutările fiind îngreunate de ploile torențiale din zonă.

Copii blocați de cinci zile într-o peșteră din Thailanda

“Creşterea nivelului apei reprezintă un obstacol major pentru operaţiunea de salvare, iar în această noapte a plouat abundent”, a declarat miercuri dimineaţă Khanchit Chomphudaeng, coordonatorul echipelor de intervenţie, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

În căutări este implicată și Marina thailandeză, care a mobilizarea a sute de oameni, inclusiv scafandri. Aceștia au anunţat pe pagina oficială de Facebook că nivelul apei a crescut cu 15 centimetri pe timpul nopţii, iar cea de-a treia zonă a acestei reţele subterane complexe şi lungi de câţiva kilometri a fost inundată.

Miercuri dimineaţă, soldaţii au instalat sisteme suplimentare de pompare a apei.

Familiile copiilor, care nu au părăsit zona de câteva zile, şi-au reiterat miercuri speranţa că deznodământul va fi unul fericit. “Sper că astăzi, cu ajutorul tuturor echipelor, el va fi salvat”, a indicat Pean Kamlue, mama unuia dintre copiii rămaşi blocaţi în peşteră, în vârstă de 16 ani.

Grupul de 12 băieţi, care fac parte dintr-o echipă de fotbal, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, a intrat sâmbătă, după antrenament, în peştera Tham Luang din parcul Thaluang-Khun Nam Nang Non situat în districtul Mae Sai, alături de antrenorul în vârstă de 25 de ani.

În timpul căutărilor desfăşurate în primele zile în interiorul grotei nu a fost descoperită nici cea mai mică urmă a grupului de copii. Autorităţile cred că aceştia s-ar fi putut refugia în adâncul peşterii cu o lungime de mai mulţi kilometri pentru a scăpa de apele în creştere.

În 2007, şase turişti străini şi cei doi ghizi thailandezi care îi însoţeau şi-au pierdut viaţa după ce au fost luaţi de torenţi în urma unor inundaţii într-o grotă din Parcul Naţional Khao Sok din sudul Thailandei, notează AFP.

Thailanda se află în prezent în plin sezon ploios, iar zonele montane sunt afectate de viituri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării