main logo
25001

Convoi rusesc de blindate, distrus într-un atac aerian ucrainean de precizie

Armata ucraineană a publicat o înregistrare video care surprinde distrugerea unui convoi rus de blindate într-un atac aerian de precizie.

Convoi rusesc de blindate, distrus într-un atac aerian ucrainean

„Încă un atac rusesc eșuat”, a scris luni pe rețeaua socială X Ministerul Apărării al Ucrainei, în dreptul unor imagini ale atacului,  filmate de Brigada de Infanterie Motorizată 59, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Iuri Misiaghin, membru al Parlamentului Ucrainei și adjunct al Comisiei pentru Securitate Națională, Apărare și Informații a Ucrainei, a explicat că înregistrarea video arată distrugerea unei coloane de vehicule blindate în orașul Krasnohorivka, în regiunea Donețk din estul Ucrainei.

Filmarea arată momentul în care forțele ucrainene lovesc țintele ruse, provocând o explozie și o coloană uriașă de fum.i. 

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, care publică cifre cu privire la pierderile de trupe și echipamente ale Rusiei, ca parte a actualizării zilnice cu privire la evoluția războiului, a transmis că Rusia a pierdut 46 de sisteme de artilerie în ultimele 24 de ore, ridicând totalul la 16.056.

În cea mai recentă actualizare de marți, armata ucraineană a anunțat că Rusia a pierdut 1.060 de soldați în ultimele 24 de ore, crescând numărul total la 577.060.

Totodată, Moscova a pierdut un număr de 16.141 de vehicule blindate, 8.381 de tancuri, 21.687 de vehicule și rezervoare de combustibil, 906 de sisteme de război antiaeriene, 363 de avioane militare, 326 de elicoptere și 28 de nave de război, a spus armata de la Kiev.

Ministerul rus al Apărării a declarat luni, în ultima sa actualizare, că armata sa a distrus până acum 631 de avioane ucrainene, 278 de elicoptere, 28.647 de vehicule aeriene fără pilot, 556 de sisteme de rachete antiaeriene, 16.714 de tancuri și alte vehicule de luptă blindate, 1.392 de vehicule de pentru sisteme de lansare multiple de rachete, 12.535 de piese de artilerie de camp și mortiere, precum și 24.178 de unități de vehicule militare speciale.

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a apreciat în evaluarea sa de luni că forțele ruse se apropie de periferia orașului Ceasiv Iar din regiunea Donețk, dar că „este puțin probabil să amenințe localitatea cu încercuirea sau capturarea în lunile următoare”.

Cucerirea sa ar oferi forțelor ruse „beneficii operaționale limitate, dar nu nesemnificative, dacă ar putea realiza acest lucru”, au adăugat analiștii ISW.

Forțele ruse au efectuat o serie de atacuri mecanizate în estul Ucrainei în această săptămână, folosind în luptă o combinație de vehicule blindate și infanterie în diferite locații pentru a încerca să străpungă liniile defensive ale Kievului, se arată în raportul de miercuri privind evoluția războiului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării