main logo
338

Conturile serviciilor de e-mail Microsoft au fost ținta hackerilor

Conturile de e-mail prin serviciile Microsoft Outlook, Hotmail și MSN au rămas vulnerabile timp de aproape trei luni de la apariția informației că acestea sunt compromise după ce au fost sparte de hackeri, notează telegraph.co.uk. Citeşte întreaga ştire: Conturile serviciilor de e-mail Microsoft au fost ținta hackerilor

Conturile serviciilor de e-mail Microsoft au fost ținta hackerilor

Un „număr limitat” de persoane a avut conturi compromise într-o breșă de securitate care a avut loc între 1 ianuarie și 28 martie, potrivit Microsoft, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Potrivit unul e-mail publicat online şi trimis majorităţii utilizatorilor afectaţi, au fost compromise informaţii de identificare ale unui agent de asistenţă al Microsoft, ceea ce ar fi permis accesul neautorizat la anumite informaţii legate de cont.

În cazul majorităţii, aceste informaţii au inclus adresa de e-mail, numele dosarelor, subiectele e-mailurilor şi numele altor utilizatori de adrese de e-mail comunicate în perioada ianuarie – martie, însă nu şi conţinutul e-mailurilor sau al fişierelor ataşate. 

”Ne-am ocupat de această schemă, care a afectat un subgrup limitat de conturi ale clienţilor, prin dezactivarea informaţiilor de identificare compromise şi prin blocarea accesului autorilor faptei”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft. Microsoft a adăugat că, deşi informaţiile privind parolele nu au fost afectate, utilizatorii ar trebui să îşi schimbe „din precauţie” detaliile de logare. 

Deși compania americană spune că hackerul a putut vedea adrese de mail, nume de fișiere, și numele mailurilor, dar nu și conținutul acestora sau al fișierelor atașate, o sursă din cadrul companiei a declarat pentru Vice (încă din martie) că hackerul a putut citi conținutul mailurilor și a arătat dovezi a acestui fapt, notează playtech.ro. 

Incidentul vine la scurt timp după ce, în luna ianuarie, un set conţinând circa 770 milioane de adrese de e-mail, dar şi milioane de parole, încărcate într-un serviciu cloud, s-a scurs în mediul online în urma unei masive breşe de securitate a datelor. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării