main logo
541

Contracandidatul lui Kovesi la șefia Parchetului European nu se retrage din cursă

​Contracandidatul lui Kovesi pentru șefia Parchetului European, Jean-François Bohnert, a precizat pentru politico.eu că nu se retrage din cursă, în ciuda unor informații potrivit cărora ar urma să fie numit în fruntea Parchetului financiar național al Franței (echivalentul DNA).

Contracandidatul lui Kovesi la șefia Parchetului European nu se retrageFoto: psnews.ro

Contactat de politico, candidatul francez a declarat că a fost puțin mâhnit să citească apeluri care îi cereau să fie un om de onoare și să facă pasul înapoi, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.

Bohnert a mai susținut că nici nu a luat în calcul această variantă, iar procurorii din Germania au anunțat recent, într-o conferință de presă, că îi susțin candidatura în condițiile în care propriul candidat nu are nicio șansă. ”Multă lume mă susține și știu că am experiența necesară. Nu pot să renunț pentru că multă lume nu ar înțelege”, a comentat Bohnert.

El mai spune că parchetul european nu vizează doar anchetarea politicienilor corupți, ci investigarea și aducerea în fața justiției a celor care comit infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, mare parte din munca viitorului parchet va consta în anchetarea celor responsabili de fraude cu fonduri europene.

RFI relata săptămâna trecută că procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar național, post pentru care a fost audiat joi 11 iulie, ceea ce înseamnă că acesta este practic retras din cursă de Franța. Emmanuel Macron l-a favorizat pentru șefia Parchetului Național Financiar, lăsând teoretic calea liberă pentru Laura Codruța Kovesi.

Bohnert și Kovesi sunt cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European și Consiliu).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării