main logo
1811

Contrabandă cu țigări în România: Printre reținuți sunt și moldoveni

Șapte persoane, membri ai unui grup infracțional organizat, au fost reținute de către oamenii legii din România. Aceștia sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări contrafăcute, provenite inclusiv din Republica Moldova.

Contrabandă cu țigări în România: Printre reținuți sunt și moldoveniFoto: polițiadefrontieră.ro

Potrivit Poliției de Frontieră române, începând cu anul 2023, inculpații (cetățeni din România, Republica Moldova și Iordania) au creat un grup infracțional organizat pe raza județului Iași, cu scopul de a introduce ilegal în România cantități de țigarete provenite din Republica Moldova ori contrafăcute în Bulgaria, transmite Știri.md.

Acestea au fost transportate cu autovehicule, având locuri special amenajate, și depozitate în imobile deținute de membrii grupului infracțional, de unde au fost ulterior transferate în scopul vânzării, atât pe teritoriul României, cât și în țări din vestul Europei.

„În cursul zilei de vineri, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratul General al Poliției de Frontieră - Direcția de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Vaslui, Suceava, Galați, Dolj, Giurgiu, Ilfov și a municipiului București, fiind identificate și ridicate 23.320 de pachete cu țigarete, contrafăcute ori produse în Republica Moldova, sume de bani în euro, dolari americani și lire sterline, patru autovehicule folosite la transportul țigaretelor, înscrisuri, precum și alte mijloace de probă”, se menționează într-un comunicat de presă.

Poliția de Frontieră română amintește că recent, în luna iunie, au mai fost indisponibilizate alte 14.710 pachete cu țigarete provenite din Republica Moldova și Bulgaria.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării