main logo
1414

Conținutul straniu al pachetelor albe lăsate de ruși: Bandaje fabricate în 1978

Vechimea bandajelor sugerează că Rusia are o armată slab echipată și nepregătită pentru război, observă jurnaliștii televiziunii britanice ITV.

Conținutul pachetelor albe lăsate de ruși: Bandaje fabricate în 1978Foto: Profimedia Images

Un asalt al forțelor ruse care avea rolul de a tăia calea ucrainenilor în orașul Mikolaiv, din sudul Ucrainei, a fost respins zilele trecute, potrivit Kievului. În timpul retragerii, unii militari ruși au căzut prizonieri, în vreme ce armata invadatoare a lăsat în urmă arme și echipamente. Printre acestea, observă televiziunea ITV, au putut fi observate pachete cu bandaje fabricate în 1978, acum aproape 45 de ani, cu ceva timp înainte ca mulți dintre soldații participanți la luptă să se fi născut. Concret, pe pachet scrie: „Ministerul Industriei Textile din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă. Fabrica de textile din Gorodiși. Bandaj medical steril. Preț – 65 copeici, produs în 1978″. Este neclar dacă bandajele au o dată de expirare, aceasta nu apare pe pachet, iar calitatea lor poate depinde și de modul în care au fost păstrate. În orice caz, ce au lăsat rușii în urmă sugerează că vorbim despre o armată slab echipată și nepregătită pentru război, concluzionează jurnaliștii ITV.

Nu este primul semn al lipsei de pregătire corespunzătoare a armatei ruse. În ultimele săptămâni au apărut informații despre rațiile militare expirate acum șapte ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării