main logo
387

Consumul energiei din resurse regenerabile: România, în top 10 în UE

România ocupa locul şapte între statele membre ale Uniunii Europene după ponderea energiei obţinute din surse regenerabile în consumul final brut, în 2016, arată datele prezentate vineri de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

Consumul energiei din resurse regenerabile: România, în top 10 în UEConsumul energiei din resurse regenerabile: România, în top 10 în UE

Cea mai mare pondere a energiei obţinute din surse regenerabile în consumul total în 2016 s-a înregistrat în Austria (72,6%), Suedia (64,9%), Portugalia (54,1%), Danemarca (53,7%), Letonia (61,3%), Croaţia (46,7%) şi România (42,7%). La polul opus se situează Malta (6%), Luxemburg şi Ungaria (ambele cu 7%) şi Cipru (9%), transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

În 2016, generarea electricităţii din surse regenerabile a contribuit cu mai mult de un sfert (30%) la consumul total brut de electricitate la nivelul UE. Cele mai importante surse regenerabile de energie sunt considerate, potrivit comunicatului Eurostat, cele hidro, eoliene, solare, geotermale, biogaz şi deşeuri din surse regenerabile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării