main logo
301

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, în vizită în Ucraina

John Bolton, consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, a sosit marţi într-o vizită la Kiev, a anunţat Ambasada SUA în Ucraina, prima vizită efectuată în această ţară de un înalt oficial american după alegerea lui Volodimir Zelenski la conducerea Ucrainei.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe a sosit în Ucraina

Zelenski, vedeta unui sitcom de televiziune, a fost ales preşedinte în luna mai şi şi-a consolidat puterea la alegerile parlamentare luna trecută, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

'Consilierul Bolton este aici pentru a sublinia sprijinul american pentru suveranitatea Ucrainei, integritatea ei teritorială şi calea euroatlantică. El aşteaptă cu nerăbdare întâlniri fructuoase cu oficialii ucraineni', notează Ambasada SUA din Kiev pe contul său de Twitter.

Tot săptămâna aceasta, John Bolton va efectua o vizită şi în Belarus, nu mai devreme de joi, data şi formatul vizitei nefiind încă stabilite. Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko îl va primi pe consilierul de securitate naţională al lui Donald Trump aşteptat săptămâna aceasta în Belarus, a relatat Reuters, citând surse ale administraţiei prezidenţiale de la Minsk.

Anterior, premierul Republicii Moldova Maia Sandu a anunţat că John Bolton va efectua la 29 august o vizită la Chişinău. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării