168
0
Consilier prezidențial: Franţa nu va accepta amânări repetate ale Brexitului
168
0

Franţa nu va tolera amânări repetate ale termenului privind Brexitul, a indicat vineri un consilier prezidenţial francez, care şi-a exprimat speranţa că alegerile europene din Marea Britanie vor determina partidele politice să ajungă la un acord privind ieşirea regatului din Uniunea Europeană.

Consilier prezidențial: Franţa nu va accepta amânări repetate ale Brexitului

Luna trecută, Parisul a insistat puternic pentru o prelungire scurtă a negocierilor privind Brexit-ul, contrar dorinţei Berlinului de a acorda o prelungire mai mare, argumentând că ar trebui menţinută presiunea asupra Londrei, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

În cele din urmă, liderii europeni au convenit o prelungire pentru şase luni.

''Nu trebuie să fim prinşi în amânări repetate, asta e sigur. Mesajul nostru este clar: trebuie găsită o soluţie până la 31 octombrie'', a declarat consilierul în faţa Asociaţiei presei prezidenţiale.

Consilierul prezidenţial francez nu a exclus o viitoare prelungire a Brexitului după data de 31 octombrie, dar a făcut cunoscut în mod clar că Franţa va continua să se pronunţe împotriva unor amânări repetate.

''Poate că alegerile europene (din Marea Britanie) vor fi ca un şoc care să ducă la un acord transpartizan'', a mai spus consilierul francez.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter