main logo
306

Congresul SUA cere Congresului să prezinte Raportul Mueller necenzurat

Camera Reprezentanţilor a transmis Administrației Trump o citație prin care cere Departamentului de Justiției să le ofere Raportul Mueller în versiune completă, necenzurată, așa cum a fost cea de joi seara.

Congresul SUA cere Congresului să prezinte Raportul Mueller necenzurat

Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Reprezentanților, Jerry Nadler, a anunțat că Departamentul de Justiție are la dispoziție termen până la 1 mai să se conformeze, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

„Congresul are sarcina de a determina caracterul complet al presupuselor acţiuni ilegale şi să decidă ce paşi trebuie făcuţi în continuare”, a declarat congresmanul democrat, potrivit BBC News. 

Procurorul general al SUA a trimis Congresului american raportul procurorului special Robert Mueller privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016. Documentul a ajuns la Capitoliu și a fost publicat și online. 

După 22 de luni de anchetă procurorul Mueller a ajuns la concluzia că, deşi Rusia a încercat să influenţeze scrutinul prezidenţial american, nu a existat o colaborare între Moscova şi echipa de campanie a lui Trump, concluzie considerată de Trump ca fiind o mare victorie pentru el. 

Cât despre obstrucţionarea justiţiei, ancheta nu a găsit probe pentru a putea fi formulată o astfel de acuzaţie, dar în acelaşi timp nici nu-l exonerează. 

Au fost investigate circa 10 situaţii care puteau fi interpretate drept obstrucţionare a justiţiei, printre care şi cererea adresată de Trump şefului serviciilor juridice ale Casei Albe, Donald McGahn, de a-l concedia pe Mueller, cerere despre care în raport se menţionează că McGahn a refuzat să o execute. 

Reportul de 448 de pagini a fost publicat pe website-ul Departamentului Justiţiei într-o versiune editată, pentru a nu fi divulgate informaţii confidenţiale. Dar democraţii, nemulţumiţi de concluziile raportului, au insistat vineri să primească în Congres versiunea integrală. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării