main logo
392

Condamnată la închisoare pentru că și-a lăsat bebelușul să moară

O mamă al cărei bebeluş a murit de foame în nordul Franţei în 2015 a fost condamnată, joi, la opt ani de închisoare de justiţia franceză, relatează AFP.

Condamnată la închisoare pentru că și-a lăsat bebelușul să moară

Gwenaëlle Palussiere, de 34 de ani, a refuzat să accepte faptul că este însărcinată şi şi-a ascuns sarcina de soţul ei şi de primii doi copii. În cele din urmă ea a născut singură în toaletă, la Saint-Pol-sur-Mer, în aglomeraţia Dunkerque, scrie evz.ro.

E a ascuns apoi copilul în patul ei şi l-a hrănit cu iaurt, compot şi brânză camembert, potrivit copiilor ei care au descoperit în cele din urmă existenţa surorii lor. 

Cel care a găsit bebeluşul mort şi a sunat la serviciile de urgenţă este fiul de 15 ani al femeii. Mama a fost acuzată că şi-a privat fiul de alimente şi de îngrijire până în punctul în care i-a provocat moartea, o crimă pasibilă de 30 de ani de închisoare. 

În faţa tribunalului, acuzarea a cerut 12 ani de închisoare pentru inculpată, care a efectuat deja trei ani de detenţie provizorie. 

"S-ar spune că se joacă cu păpuşa: îşi lasă copilul în camera ei, închide uşa şi acest copil nu mai există", a spus procuroarea. 

Avocatul apărării, Bruno Dubout, a vorbit în instanţă despre copilăria dificilă a acuzatei, abandonată de tatăl ei, plasată în familii adoptive şi apoi lovită cu cuţitul în mână de mama ei când a revenit în propria familie. "Este contactul pe care l-a avut cu maternitatea: abandonuri şi violenţe", a subliniat el. 

Acuzata a spus în instanţă că se simte "vinovată" şi că îi este ruşine de fapta comisă. "Am încercat să o hrănesc, dar nu a vrut să sugă de la sân", a mai spus femeia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării