main logo
608

Condamnat să facă două fapte bune, după ce a bătut un medic în trafic

Gest uimitor al unui medic din Iași, bătut crunt, în urmă cu 3 ani, de un individ. După ce a ajuns în instanță, doctorul și-a iertat agresorul cu o condiție: să facă de Crăciun două fapte bune.

Condamnat să facă două fapte bune, după ce a bătut un medic în trafic

Judecat pentru lovire și alte violențe, individul, fost boxer, a fost condamnat așadar, să fie filantrop. El a fost de acord să ajute cu câte o mie de euro, două persoane cu probleme de sănătate. Una dintre ele, o fată de 18 ani, este paralizată la pat, după ce a fost lovită pe o trecere de pietoni, relatează Ştiri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Medicul Daniel Rusu a fost aproape mutilat pe 19 august 2015, într-o staţie de tramvai din Iaşi, în urma unei altercaţii cu un şofer nervos, fost boxer. Acesta a coborât şi l-a lovit crunt până când bărbatul s-a prăbuşit. Agresorul şi-ar fi motivat ieşirea acuzându-l pe anestezist că nu s-ar fi ferit din faţa maşinii sale.

Victima a ajuns la spital cu fracturi la maxilar şi la oasele capului şi a trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale pentru reconstrucţia fetei. Ulterior, bătăuşul, şi-a cerut scuze. Trimis în judecată, individul şi-a recunoscut fapta. Atunci, victima a luat o decizie impresionantă. A renunţat la orice pretenţie dacă agresorul va ajuta în prag de sărbători, două persoane aflate în suferinţa.

Sandra Grădinaru, avocata medicului lovit: „A promis că în viitor nu va mai avea o astfel de conduită reprobabilă, motiv pentru care clientul meu şi cu mine l-am îndrumat să facă nişte fapte bune. A înţeles să facă doua donaţii către două cazuri.”

O parte din bani vor ajunge la Ana-Maria Tănasă, o fată de 18 ani, din comună Valea Lupului, judeţul Iaşi, paralizată de trei ani. Ea a fost lovită, în 2015, pe o trecere de pietoni, în drum spre şcoală, de un comisar de la Gardă de Mediu. Abia după 3 luni a început să fie conştientă.

La trei ani de la nenorocire, dosarul nu a fost trimis încă în judecată, iar victima nu a primit nicio despăgubire. Drama este cu atât mai mare cu cât ea a fost abandonată de la vârsta de 3 ani.

Ştefan Olariu, tatăl adoptiv al fetei: „M-a anunţat domnişoara avocat prin telefon că va veni o delegaţie să facă o donaţie pentru fată. Ne-am bucurat pentru că o ajutăm pe Ana. Un gest extraordinar”

Şi o colegă a medicului, diagnosticată cu o tumoră cerebrală, a fost ajutata cu aceeaşi sumă. Nici boxerul şi nici medicul Daniel Rusu nu au vrut să comenteze public înţelegerea avută în instanţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării