main logo
729

Concurenții Zelenski și Poroșenko s-au întâlnit cu Merkel și Macron

Cei doi pretendenţi la funcţia de preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko şi Volodimir Zelenski, s-au deplasat la Berlin şi Paris, cu noua zile înaintea celui de-al doilea tur de scrutin.

Concurenții Zelenski și Poroșenko s-au întâlnit cu Merkel și MacronConcurenții Zelenski și Poroșenko s-au întâlnit cu Merkel și Macron

În timp ce preşedintele ucrainean Poroşenko discuta în capitala Germaniei cu cancelarul Angela Merkel despre aspecte de securitate, cooperare economică şi investiţii, actorul de comedie Vladimir Zelensky era primit la Paris de preşedintele Emmanuel Macron, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

"Am abordat subiectele cele mai importante pentru societatea ucraineană", a declarat Zelensky pentru Radio Svoboda după întâlnirea de la Palatul Elysée.

El a declarat că întâlnirea a avut loc într-o atmosferă caldă şi a fost "constructivă". "Am văzut înaintea mea un adevărat lider al Europei unificate", a comentat Zelensky despre Macron.

În seara zile de vineri Emmanuel Macron l-a primit şi pe celălalt candidat, Petro Poroşenko, care nu a făcut nicio declaraţie după încheierea întrevederii. A postat însă pe Twitter şi pe Facebook fotografii din timpul întâlnirii.

Mai devreme în cursul aceleaşi zile, în cadrul conferinţe de presă comune cu şefa executivului german, intervenţia sa a avut, potrivit AFP, iz de campanie electorală: "Trebuie să ne batem pentru a câştiga voturile alegătorilor, să fim clari în privinţa programului şi aceasta este ceea ce facem acum", a declarat Poroşenko.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării