main logo
420

Compania SpaceX, vizată de o anchetă a Pentagonului

Pentagonul va evalua certificarea vehiculelor de lansare ale SpaceX, compania spaţială a miliardarului Elon Musk, pentru a stabili dacă U.S. Air Force a respectat anumite recomandări.

Compania SpaceX, vizată de o anchetă a Pentagonului

„Obiectivul nostru este de a stabili dacă U.S. Air Force a respectat Ghidul de certificare a noilor furnizori de servicii de lansare atunci când a certificat modelul sistemului de lansare în cazul SpaceX Falcon 9 şi Falcon Heavy”, a afirmat inspectorul general adjunct Michael Roark din Departamentul Apărării, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Evaluarea va începe în luna februarie.

În luna decembrie, o rachetă SpaceX având la bord un satelit militar de navigaţie al SUA a decolat de la baza Cape Canaveral din Florida, marcând prima misiune de securitate naţională a companiei de transport spaţial.

Lansarea reuşită a reprezentat o victorie semnificativă pentru miliardarul Elon Musk, care a încercat timp de ani de zile să intre pe piaţa profitabilă a lansărilor spaţiale ale armatei, dominată de Lockheed Martin şi Boeing.

SpaceX a anunţat în ianuarie că îşi va reduce forţa de muncă cu circa 10%, dintr-un total de peste 6.000 de angajaţi, din cauza „provocărilor extraordinare din viitor”. 

Compania plănuiește în prezent un zbor spre Lună și apoi spre Marte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării