223
0
Comisia Europeană: UE este pregătită pentru un Brexit fără acord
223
0

Comisia Europeană a declarat luni că Uniunea Europeană este pregătită pentru un Brexit fără acord, avertizând totodată că Marea Britanie va avea de suferit cel mai mult în urma unui astfel de scenariu.

Foto: europalibera.org

În cadrul unei conferinţe de presă, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Natasha Bertaud, a declarat că o ieşire fără acord a Marii Britanii din blocul comunitar nu este în niciun caz scenariul preferat de UE, adăugând că executivul comunitar nu vede nevoia unor pregătiri suplimentare pentru situaţii neprevăzute la această etapă, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Partidul Laburist, de opoziţie, a cerut luni la Londra ca Parlamentul să revină din vacanţă pentru a discuta despre măsurile ce ar trebui să fie luate pentru a atenua disfuncţionalităţile ce ar putea să apară ca urmare a Brexitului, după ce documente guvernamentale care au ajuns în presă relevau posibilitatea unor penurii de produse alimentare, carburanţi şi medicamente în cazul ieşirii Regatului Unit din blocul comunitar fără acord.

Premierul Borin Johnson insistă că Marea Britanie va ieși din UE pe 31 octombrie, cu sau fără acord, dar și că dorește renegocierea acordului încheiat de fostul guvern al premierului Theresa May cu Bruxelles-ul. Miercuri și joi, înainte de summitul G4 de la Biarritz, Boris Johnson va discuta despre Brexit și posibilitatea renegocierii unui acord cu cancelara germană Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron, dar pentru moment nu se întrevede posibilitatea ca UE să fie dispusă să redeschidă tratativele.

Citește și
article image
Confesiunea omului care a inițiat Brexitul: A fost un eșec
0
9
article image
Cu 6 săptămâni înainte de termenul limită, Brexitul bate...
0
49
article image
Barnier, despre Brexit: Nu avem motive să fim optimişti
0
95
article image
Sondaj pe lângă Brexit: Nord-irlandezii, despre...
0
135