main logo
395

Comisia Europeană recomandă reguli relaxate: Nu vrem să anulăm Crăciunul

”Nu vrem să anulăm Crăciunul, vrem să îl facem mai sigur pentru toată lumea”, a declarat miercuri comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

Comisia Europeană recomandă reguli relaxate: Nu vrem să anulăm Crăciunul

Ea a anunțat împreună cu Adina Vălean, comisar pentru Transporturi, noi recomandări ale Comisiei Europene pentru traficul aerian, dar și recomandări globale pentru toate activitățile din această perioadă, transmite Știri.md cu referire la g4media.ro.

Comisia Europeană le recomandă statelor membre să nu îi considere automat pe cei care călătoresc de sărbători ca având un risc mare de răspândire a infecției dacă nu au fost în contact cu un caz pozitiv, potrivit unui comunicat al executivului european.

În cazul ceremoniilor religioase, Comisia Europeană recomandă evitarea organizării unor evenimente mari și utilizarea transmisiilor TV, radio și online.

Acolo unde ceremoniile sunt organizate, Comisia recomandă utilizarea măștii de protecție și interzicerea cântărilor în comun.

Potrivit acestor recomandări, care nu au putere legală în statele membre, Comisia nu vrea să descurajeze călătoriile în UE cu avionul, arătând că numărul de infecții în rândul călătorilor e mai mic decât rata de infectare în rândul populației generale.

În plus, susține Comisia, măsurile luate deja în domeniul aviatic din UE diminuează considerabil posibilitatea de răspândire a coronavirusului în timpul zborurilor.

Astfel, recomandările ECDC (Centrul European pentru Control și Prevenție) și EASA (Agenția UE pentru Siguranță în Aviație) nu includ testarea sau carantinarea călătorilor care folosesc liniile aeriene.

”Datele științifice prezentate astăzi de ECDC și EASA recomandă ca pasagerii curselor aeriene să nu fie tratați ca pasageri de mare risc când călătoresc între țări cu aceeași situație epidemiologică”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării