main logo
890

Comisar european: Nicio țară nu a plătit în ruble pentru gazele ruseşti

Comisia Europeană nu are informaţii conform cărora vreo companie europeană a plătit în ruble pentru gazele ruseşti, după ce Moscova a cerut cumpărătorilor străini să se conformeze mecanismului de convertire a plăţilor din euro sau dolari în ruble, a declarat luni comisarul pentru energie, Kadri Simson, relatează Reuters.

Comisar european: Nicio țară nu a plătit în ruble pentru gazele ruseştiFoto: Profimedia Images

"Comisia Europeană nu are informaţii despre nicio companie privată sau ţară care este dispusă să facă asta", a declarat Kadri Simson, la sosirea la reuniunea miniştrilor Energiei din statele membre ale Uniunii Europene, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Miniștrii europeni din domeniul energiei se întâlnesc luni, într-o sesiune extraordinară, pentru a discuta soluții după ce Rusia a anunțat că sistează livrare de gaze naturale spre Polonia și Bulgaria după ce cele două țări au refuzat să plătească în ruble, mai scrie sursa citată de Agerpres și Digi24.

Săptămâna trecută, Gazprom a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut ţărilor pe care el le-a calificat drept "neprietenoase", după invadarea Ucrainei, să implementeze o schemă în cadrul căreia îşi vor deschide un cont la Gazprombank pentru a face plăţi în euro sau dolari pentru importurile de gaze naturale, urmând ca aceste fonduri să fie convertite în ruble ruseşti.

Ministerul economiei german susține că deschiderea de conturi la Gazprombank și plata în acestea în dolari sau euro, urmând ca aceste monede să fie schimbate în ruble din aceste conturi, nu reprezintă încălcarea sancțiunilor, scrie Reuters.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării