140
0
Cod roșu în România: Temperaturile au urcat la peste 40 de grade
140
0

România se topește zilele astea sub un soare arzător, care a urcat temperaturile din sudul țării la peste 40 de grade celsius.

Așa că fiecare a încercat să se răcorească după cum a putut. Înghețată, apă rece și o baie la ștrand s-au numărat printre alegerile românilor, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Căldura de foc care a cuprins România a făcut ca la ora 15:00, locuitorii din sudul țării să resimtă temperaturi chiar și de 42 de grade. 

Așa cum au fost, de exemplu, la Calafat și Bechet. Și în alte localități aerul a fost greu de respirat la orele amiezii. La Galați, în ciuda apropierii Dunării, canicula a fost insuportabilă.

Odată cu gradele din termometre, au crescut și vânzările de apă și înghețată.

Și centrul Timișoarei a clocotit la amiază, când temperatura maximă a urcat la 36 de grade. Ștrandul a fost refugiul perfect pentru cei care au căutat un strop de răcoare.

Arma supremă împotriva căldurii a fost, însă, înghețata. Cea preparată artizanal, după o rețetă siciliană, a fost la mare căutare.

Și pentru luni și marți, meteorologii au anunțat caniculă, cu temperaturi de 40 de grade ziua și nopți tropicale în aproape toată țara.

Citește și
article image
În România s-a încheiat înscrierea candidaților pentru...
0
68
article image
Regiunea din România unde a nins pentru prima dată în...
0
319
article image
Valul de aer polar a ajuns în România. Zonele unde se...
0
249
article image
Grenade germane din Primul Război Mondial, descoperite în...
0
133