534
0
Cod roșu în România: Temperaturile au urcat la peste 40 de grade
534
0

România se topește zilele astea sub un soare arzător, care a urcat temperaturile din sudul țării la peste 40 de grade celsius.

Așa că fiecare a încercat să se răcorească după cum a putut. Înghețată, apă rece și o baie la ștrand s-au numărat printre alegerile românilor, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Căldura de foc care a cuprins România a făcut ca la ora 15:00, locuitorii din sudul țării să resimtă temperaturi chiar și de 42 de grade. 

Așa cum au fost, de exemplu, la Calafat și Bechet. Și în alte localități aerul a fost greu de respirat la orele amiezii. La Galați, în ciuda apropierii Dunării, canicula a fost insuportabilă.

Odată cu gradele din termometre, au crescut și vânzările de apă și înghețată.

Și centrul Timișoarei a clocotit la amiază, când temperatura maximă a urcat la 36 de grade. Ștrandul a fost refugiul perfect pentru cei care au căutat un strop de răcoare.

Arma supremă împotriva căldurii a fost, însă, înghețata. Cea preparată artizanal, după o rețetă siciliană, a fost la mare căutare.

Și pentru luni și marți, meteorologii au anunțat caniculă, cu temperaturi de 40 de grade ziua și nopți tropicale în aproape toată țara.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter