main logo
478

Cod roșu în China: Coasta estică, ameninţată de taifunul Lekima

Autoritățile chineze au emis o alertă de cod roșu, în așteptarea taifunului Lekima, care se apropie de coasta estică.

Cod roșu în China: Coasta estică, ameninţată de taifunul Lekima

Lekima face acum ravagii în Taiwan, curenții de aer înregistrând viteze chiar și de 190 de kilometri pe oră. Taifunul este așteptat să ajungă sâmbătă în provincia chineză Zhejiang, informează BBC, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Forțe de intervenție au fost trimise în Zhejiang pentru a acorda sprijin populației, iar în Shanghai mii de oameni au fost avertizați că trebuie să evacueze zona. Alte două provincii sunt și ele în stare de alertă.

Dar Lekima nu este singurul taifun activ acum în vestul Pacificului. Mai spre est, Krosa devastează Insulele Mariane de Nord și Guam, se deplasează spre nord-vest și ar putea lovi Japonia săptămâna viitoare.

Lekima, al nouălea taifun activ anul acesta, s-a transformat miercuri într-un super-taifun. În nordul Taiwanului, el a dus la anularea zborurilor, iar instituțiile și școlile au fost nevoite să se închidă. Peste 40.000 de locuințe au rămas fără curent electric, iar calea ferată de mare viteză de pe insula a avut și ea de suferit, la nord de orașul Taichung.

Agenția de meteorologie chineză a anunțat că e de așteptat ca Lekima să mai scadă din forță până ajunge la coastă. China are un sistem de alertă format din patru culori, roșu anunțând fenomenele meteo cele mai puternice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării