main logo
479

Cod roșu de inundații în România: Zeci de localități, afectate

Inundații în mai multe județe din țară după precipitațiile abundente din ultimele 24 de ore. În Bistrița, Harghita și Maramureș zeci de persoane au fost evacuate din calea apelor și sute de gospodării au fost afectate.

Cod roșu de inundații în România: Zeci de localități, afectate

Culturile agricole de pe hectare întregi de teren agricol au fost compromise complet. În Bistrița este cod roșu de inundații până la miezul nopții, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Oamenii din șapte localități din Bistrița Năsăud vizate de cod roșu de inundații au fost avertizați de pericol prin sistemul RO-Alert.

Din calea apelor revărsate, 40 de persoane din localitatea Budacu de Jos au fost evacuate și alte 40  - printre care și copii - din localitatea Viișoara.

Sute de apeluri la 112 au solicitat intervenția echipajelor specializate cu motopompe. Alte cinci cursuri de apă au depășit cotele de atenție - râurile Ilva, Sălăuța, Leșu, Bârgău și Someșul Mare.

Și apele Bistriței sunt în creștere iar trecerea peste mai multe podețe a fost oprită din cauza riscului ridicat.

Probleme au fost și în municipiul reședință de județ.

În Harghita, sute de persoane din comuna Suseni au făcut noapte albă. Ploaia torențială a început să cadă înainte de miezul nopții. Torentele formate pe versanții munților au năvălit în casele și gospodăriile oamenilor. Șuvoaiele au măsurat aproape 2 metri.

Două familii abia au fost evacuate în ultimul moment.

Peste 120 de gospodării au fost inundate. Zeci de grădini de legume și terenuri agricole au fost complet distruse și fântânile colmatate.

Autoritățile vor începe evaluarea pagubelor imediat ce apele vor începe să se retragă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării