main logo
581

Cod portocaliu de ploi în România: O femeie a dispărut, luată de potop

Codul portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii care s-a abătut asupra nord-estului României a avut urmări serioase.

Cod portocaliu de ploi în România: O femeie a dispărut, luată de potop

În judeţul Botoşani o femeie de 60 de ani a dispărut după ce, cel mai probabil - spun vecinii, a fost luată de o viitură, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Din cauza întunericului, militarii au trebuit să abandoneze misiunea, însă vor reveni duminică, pe lumină, pentru a continua căutările.

Tot în judeţul Botoşani a fost emis sâmbătă un mesaj Ro-Alert care îi avertiză pe oameni să nu se adăpostească sub copaci sau reţele electrice, din cauza fenomenelor meteo extreme.

Femeia în vârstă de 60 de ani locuia în comuna Lunca, în apropierea unui pârâu. Soţul ei era la muncă pe câmp atunci când a început potopul. 

Când s-a întors acasă nu şi-a mai găsit soţia. „Până aici a fost apă. A vrut să dea animalele la loc şi atunci cred că a luat-o apa”, spune omul.

A dat alarma şi împreună cu vecinii a început să o caute. În zadar însă.

Localnicii l-au chemat şi pe primarul comunei, iar acesta a anunţat imediat pompierii. La operaţiune s-au mobilizat şi voluntari.

Marcel Marcu, primarul comunei Lunca: “Un nor cu ploaie abundentă a umflat pârâul din spatele nostru. Când am ajuns în zonă, familia mi-a spus că nu o găseşte pe bătrână.”

O ploaie torenţială de câteva zeci de minute le-a făcut probleme şi locuitorilor din Almaşu, judeţul Sălaj. Mai multe case, grădini şi beciuri au fost inundate, iar accesul pe mai multe străzi a fost blocat după ce apele unei văi s-au revărsat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării