main logo
4138

Coadă de peste 700 de vehicule la granița dintre Rusia cu Estonia

Peste 700 de vehicule își așteaptă rândul la punctul de trecere a frontierei de la Narva, sud-estul Estoniei, oraș de graniță cu Rusia, relatează publicația ucraineană Obozrevatel.

Coadă de peste 700 de vehicule la granița dintre Rusia cu EstoniaFoto: tv8.md

Portivit portalului eston Gazeta, „este un blocaj creat de cetățenii ruși care vor să intre în țara noastră”, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Martorii oculari au împărtășit imagini cu aglomerația de la vama Ivangorod-Narva pe canalele rusești de Telegram. Sâmbătă dimineață, coadă număra peste 750 de vehicule, dintre care aproape 300 erau autoturisme. Cei care au reușit să facă vama au trebuit să aștepte și 10 ore. 

Jurnalistul ucrainean Andri Țaplienko a publicat un videoclip cu o coadă lungă la punctul de control și a notat că acest lucru poate fi legat de faptul că Estonia a anunţat că, din 18 august, nu va mai accepta vizele pe care le-a acordat deja cetăţenilor ruși.

„Granițacu Estonia. Un mare blocaj la ieșirea din Rusia. Din 18 august începe interdicția de intrare a rușilor cu vize Schengen eliberate de Estonia. Toți acești oameni se grăbesc să ajungă în «Geiropa», cu bazele sale de naziste, fasciști și NATO” a comentat ziaristul.

Cozi lungi au fost și la controlul pașapoartelor celor care se aflau pe jos, „un blocaj creat de cetățenii ruși care vor să intre în țara noastră”, după cum a scris Gazeta.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării