main logo
417

CM 2018: Germanii, avertizați să nu-și ia gadgeturile în Rusia

După Marea Britanie şi SUA, şi autoritățile germane și-au avertizat cetățenii să nu-şi ia cu sine gadgeturile la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, existând riscul să devină "ţinta unor acţiuni de spionaj".

CM 2018: Germanii, avertizați să nu-și ia gadgeturile în Rusia

„Vă informăm că gadgeturile dumneavoastră și oricare alte surse electronice pot deveni ținta unor acțiuni de spionaj. De aceea vă recomandăm să nu le luați pe perioada CM 2018”, se arată în comunicatul oficialilor germani citați de Interfax.

Autoritățile anunță că cetățeni germani au avut parte de incidente neplăcute, în special în Rusia și Turcia, atunci când sursele lor electronice le-au fost confiscate apoi returnate fără a li se oferi vreo explicație. În cele din urmă, s-a demonstrat că de pe acele suporturi electronice au fost sustrase date personale, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

În Germania Federația Rusă face parte dintr-o listă de 30 de țări incluse în zona de risc în domeniul securității. Această listă a fost elaborată în urma rapoartelor serviciilor secrete și a diplomaților germani. Un alt tertip la care au recurs rușii este obținerea așa-numitului pașaport al suporterului, pentru eliberarea lui sunt cerute o serie de date personale.

Ieri, şeful contraspionajului SUA, William Evanina, a avertizat cetățenii SUA să nu-și pună în bagaje gadgeturile din același motiv. Anterior, un avertisment similar au emis și autoritățile britanice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării