main logo
1325

Ciudat, dar adevărat: Căpșunile albastre chiar există

Căpşuna albastră a fost creată de către cercetători în laborator şi are parte de toate calităţile căpşunei clasice, de la gust şi aromă sau textură.

Ciudat, dar adevărat: Căpșunile albastre chiar existăCiudat, dar adevărat: Căpșunile albastre chiar există

Iniţial, oamenii de ştiinţă au intenţionat să îmbunătăţească capacitatea căpşunilor de a rezistă la temperaturi scăzute, inclusiv la îngheţ. Aceştia au luat decizia să includă în structura genetică a căpşunilor clasice o genă care aparţine unei specii de peşte care trăieşte în Arctică, scrie realitatea.net.

Acest peşte nu îngheaţă indiferent de temperatura mediului, potrivit BBC. În urmă testelor de laborator, s-a observat că această combinaţie a determinat apariţia acestei culori şi aşa a rezultat un fruct albastru, care poate rezistă la temperaturi foarte scăzute.

Acest fruct poate să fie congelat fără a-şi modifică gustul şi textura. Specialiştii mai spun că acest nou tip de căpşuni nu reprezintă un organism modificat genetic, ci rezultatul biotehnologiei.

Experţii au adăugat o nouă genă, care aparţine unui organism viu, şi care conferă noi proprietăţi fructelor, fără să le schimbe în vreun fel structura iniţială a acestora.

Oamenii de ştiinţă care au luat parte la teste mai spun că şi alt fruct, papaya, reprezintă rezultatul unei astfel de transmutaţii genetice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării