main logo
900

Circa 250.000 de români vor protesta la București, împotriva guvernului

10 august 2019, marele protest al diasporei. Primii protestatari au ajuns în fața Guvernului de la ora 7 dimineața.

Circa 250.000 de români vor protesta la București, împotriva guvernului

Se împlinește un an de când sute de oameni nevinovați au fost umiliți, bătuți și agresați. Iar acei oameni așteaptă de un an de zile să fie pedepsiți cei vinovați, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

Nimeni nu răspunde azi penal pentru ce s-a întâmplat anul trecut. Protestul este planificat să se desfășoare la București, în mai multe orașe din România și în diasporă.

Pe paginile de socializare au fost create mai multe evenimente dedicate protestului. Astfel, pe pagina de Facebook „Diaspora revine Acasă! 10 August 2019, toți în Piaţa Victoriei!” oamenii sunt chemați la manifestaţie încă de la primele ore ale dimineţii.

La protestul din Piața Victoriei din București sunt așteptați mai mulți reprezentați ai asociaţiei „Împreună pentru A8”, dar și oameni simpli din zona Moldovei. Ca și anul trecut, ei vor să-și arate nemulțumirea față de promisiunile făcute de guvernanți și speră că la un an de la evenimentele din 10 august 2018, vinovații pentru incindente să fie trași la răspundere.

Protestul din 10 august 2019 este autorizat de la ora 14.00 la ora 22.15, după cum a declarat în cadrul unei coferințe de presă, Tommy Tomescu, organizatorul protestului de astăzi.

„Ne așteptăm la un număr de aproximativ un sfert de milion de români în Piața Victoriei, sâmbătă, pe 10 august. Având în vederea amploarea manifestației, ni s-a spus că asistența medicală va fi asigurată de Departamentul pentru Situații de Urgență. Va fi o zi călduroasă și îi rugăm pe toți românii prezenți în Piață să vină cu o sticlă cu apă la ei. Vor fi asigurate și toalete”, a anunțat vineri Tommy Tomescu, potrivit Mediafax.

Primarul General al capitalei, Gabriela Firea, a aprobat asigurarea apei potabile la mitingul diasporei din 10 august – mai precis 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET) și 4.000 de l de apă potabilă. Asta în condițiile în care vor fi temperaturi caniculare în București.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a adresat, joi, un îndemn către toţi cei care vor participa la protestul din 10 august să facă acest lucru „în mod paşnic, în mod legal” şi a dat asigurări că noul comandant al Jandarmeriei are capacitatea de a gestiona în mod cât mai corect şi transparent desfăşurarea evenimentelor.

„Îi îndemn pe toţi cei care vor participa la manifestaţiile din 10 august să o facă în mod paşnic, să o facă în mod legal”, a spus Mihai Fifor într-un briefing alături de premierul Viorica Dăncilă.

Fifor a adăugat că este categoric un drept fundamental al cetăţeanului de a protesta, „un drept pe care îl respectăm”.

„Sunt absolut convins că noul comandant al Jandarmeriei Române, generalul Florea, are capacitatea de a gestiona în mod cât mai corect, în mod transparent, în mod legal şi fără incidente, desfăşurarea evenimentelor”, a mai declarat ministrul.

Mii de români din ţară şi din străinătate au protestat pe 10 august 2018, cerând demisia Executivului. Aceștia erau nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării