main logo
323

Circa 200 de jurnalişti, beneficiari ai protecţiei poliţiei în Italia

Circa 200 de jurnaliști italieni beneficiază de protecția poliției, a anunțat miercuri Ministerul de Interne italian, cu ocazia înființării unui Centru de Coordonare al ministerului privind acțiunile de intimidare a jurnaliștilor, relatează AFP.

200 de jurnalişti, beneficiari ai protecţiei poliţiei în ItaliaCirca 200 de jurnalişti, beneficiari ai protecţiei poliţiei în Italia.

„În prezent există 19 dispozitive pentru protecția jurnaliștilor”, se arată într-un comunicat oficial, în care se precizează că aproximativ 19 jurnaliști dispun în permanență de escorta poliției.

În plus, „au fost adoptate 167 de măsuri de vigilență”, ceea ce înseamnă că 167 de alți jurnaliști beneficiază de măsuri de protecție mai puțin stricte, cum ar fi, de exemplu, echipaje care patrulează cu regularitate în cartierelor lor, potrivit comunicatului.

Cu ocazia înființării Centrului de Coordonare al Ministerului de Interne privind acțiunile de intimidare a jurnaliștilor au fost prezenți și ministrul de interne italian și președintele Federației naționale a jurnaliștilor, transmite Agerpres

Potrivit sursei citate, „90 de episoade de intimidare au fost înregistrate între 1 ianuarie și 31 octombrie 2017, în scădere față de 114 cazuri în aceeași perioadă în 2016”.

„Se va acorda o atenție deosebită fenomenului amenințărilor provenite din partea formațiunilor neonaziste sau neofasciste, precum și a celor din partea grupurilor de crimă organizată ce vizează jurnaliști care, prin activitatea lor, fac lumină asupra criminalității în zonele cu risc crescut”, se mai arată în comunicatul de presă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării