922
0
Cine sunt polițiștii din Galați care nu au ajutat-o pe fata plină de sânge
922
0

Liderul unuia dintre sindicatele polițiștilor spune că modul în care au acționat sau, mai bine zis, nu au acționat cei doi agenți din Galați este inadmisibil.

Dumitru Coarnă face legătura între acest caz și întârzierea cu care polițiștii din Olt au căutat-o pe Alexandra Măceșanu.

„Procedura nesimțirii. Nu este de acceptat așa ceva. Chiar dacă aveam dubii, suntem obligați să verificăm. Era o patrulă mixtă, fata încadrată din sursă externă 2017. Băiatul a terminat școala 2016. Aveai două variante standard: să o transporți la spital sau să anunți salvarea. Nu trebuie să faci o mie de școli ca să știi că trebuie să ajuți un om”, a spus Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), la Digi24.

„Putem pune pe baza lipsei de educație. Nu trebuie să fii polițist ca să salvezi un om. E o chestie de normalitate. Am vorbit cu inspectorul șef. Era revoltat. Nu putem tolera așa ceva. Această profesie e de vocație și de risc. Cine nu are vocație să plece, să nu ne încurce. Ne discreditează în fața opiniei publice”, a adăugat el.

„Noi lucrăm cu partea vătămată, cei de la putere lucrează cu infractorii. Discutăm și situația de la Slatina, cu Alexe. Au împărțit județul în două, pe tip mafiot. Într-o parte Stănescu, Iordache și Ciocan, cealaltă jumătate Vâlcov, primar și prefect. La Galați s-a dispus cercetarea disciplinară. Sancțiunea e de la mustrare până la destituirea din funcția publică”, a adăugat sindicalistul.

Între timp, polițiștii din Galați care nu au intervenit în cazul fetei de 14 ani pline de sânge au primit prima pedeapsă. Șefii lor au stabilit că, până la finalizarea anchetei disciplinare, cei doi vor patrula doar pe jos, fără a avea dreptul să folosească autoutilitara de Poliție.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter