7 mar, 2020 11:13
947
2

Cine sunt omuleții verzi care ar putea câștiga Eurovisionul în 2020

7 mar, 2020 11:13
947
2

De trei săptămâni, internetul e înnebunit după Daði Freyr. Cântărețul islandez, care concurează cu grupul Gagnamagnið, este văzut de mulți drept favorit să câștige concursul de Eurovision din luna mai. Și concurenta României, Roxen, se bucură de cote bune la casele de pariuri, dar lucrurile sunt în permanentă mișcare.

Cine sunt omuleții verzi care ar putea câștiga Eurovisionul în 2020Foto: digi24.ro

„Extratereștrii” de la Gagnamagnið, conduși de Daði Freyr, cunosc un mare succes cu melodia lor „Think About Things”, care are deja peste un milion de vizionări pe YouTube, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro

Rețeta succesului lor? Bluzoane verzi, o coregrafie simplă, accesorii specifice anilor 1980 și, mai ales, o piesă antrenantă, ușor de înțeles și de reținut. 

După ce au câștigat, la mijlocul lunii februarie, selecția națională din Islanda pentru Eurovision, Daði Freyr și grupul său Gagnamagnið erau, la începutul lunii martie, favoriții caselor de pariuri.  Cu 13 la sută șanse de a câștiga, aveau ceva avans în fața concurenților din Rusia și Lituania, cotați cu 10 la sută.

Chiar și actorul Russell Crowe, care este urmărit de 2,7 milioane de persoane pe Twitter, pare să creadă într-o primă victorie a Islandei la Eurovision, după ce această țară nu a reușit să se califice în finală în ultimii patru ani.

Cu o identitate vizuală bine marcată, chiar „marketată”, look-ul aparent ciudat al protagoniștilor, dar foarte „cool”, le dă un atu în plus „omuleților verzi”. Un jurnalist german a spus despre grupul islandez că e ca și cum serialul Netflix „Stranger Things” ar veni la Eurovision. 

România, în top 10 câștigători

România, care și-a desemnat weekendul trecut melodia cu care o va reprezenta la Eurovision cântăreața Roxen, este și ea în top 10 favoriți. Luni, 2 martie, România era chiar pe locul al doilea la casele de pariuri, imediat după Islanda, potrivit unui site de pariuri dedicat Eurovision.

Între timp, dinamica la casele de pariuri s-a mai schimbat, iar Islanda a „alunecat” pe locul 2, fiind întrecută de Lituania, care vine cu o piesă ce are unele caracteristici comune cu cea a islandezilor.

România se menține în top 10, fiind pe locul 7.

Totuși, drumul e lung până la finala Eurovision, care va avea loc sâmbătă, 16 mai, la Rotterdam, în Olanda. Indiferent cine va câștiga, „Think About Things” are un start foarte bun. 

Iată cum sună melodia lor:

Dadi Freyr - Think About Things

Melodia României: Roxen - Alcohol You:

Lituania - The Roop: On Fire

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter