main logo
7811

Cine este teroristul ISIS extrădat din R. Moldova în Rusia

Un luptător ISIS a fost extrădat din Republica Moldova la Moscova. Anunțul a fost făcut de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

Cine e teroristul ISIS extrădat din Moldova în Rusia

Oamenii legii i-au dezvăluit și identitatea bărbatului. Astfel, ar fi vorba despre cetățeanul rus Nadir Minbalaevici Davudov, care era anunțat în căutare internațională, transmite Știri.md.

Potrivit FSB-ului, bărbatul născut în 1990, adept al islamului militant extremist, a ajuns în Siria în 2013 și s-a înrolat ca luptător în Statul Islamic (ISIS), organizație internațională teroristă interzisă în Federația Rusă.

Bărbatul a luat parte la lupte și prin Internet racola noi adepți din Kabardino-Balkaria, o republică autonomă din componența Federației Ruse, situată în Caucazul de Nord.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a aflat că teroristul a fugit din Siria la Chișinău în noiembrie 2017, folosind documente false de cetățean al Ucrainei.

Partea rusă a prezentat probe organelor de drept din Moldova, care l-au reținut pe bărbat și l-au extrădat pe 29 decembrie 2018.

Oamenii legii din Rusia anunță că investighează în continuarea activitatea ilegală a bărbatului bănuit de terorism.

Știri.md precizează că autoproclamatul ″califat″⁣ al ISIS din Siria şi în Irak se reduce treptat în faţa numeroaselor ofensive, după ce în 2014 cunoscuse o ascensiune fulminantă. 

Pe 19 decembrie, preşedintele Donald Trump a anunţat retragerea celor circa 2.000 de militari americani angajaţi în Siria, susţinând că Statul Islamic este în mare parte învins.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării