417
0
Cine este tânăra care le-a arătat degetul mijlociu jandarmilor români
417
0

Una dintre imaginile surprinse la protestul de pe 10 august care s-au viralizat după incidentele violente din acea seară suprinde cum o tânără, văzându-şi iubitul trântit la pământ de jandarmi, le-a răspuns forţelor de ordine printr-un gest obscen.

Reporterii unui portal local din România au găsit-o pe tânăra curajoasă şi i-au luat un interviu despre evenimentele trăite în Piaţa Victoriei, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Imaginile suprinse cu cei doi iubiţi au devenit virale pe internet după seara de 10 august. Oamenii au apreciat şi au distribuit de mii de ori gestul tinerei, care „i-a salutat“ pe jandarmi arătându-le degetul mijlociu, după ce aceştia l-au pus la pământ pe prietenul ei. Unii chiar au cerut-o în căsătorie. 

Cami, tânăra din imagini, are 34 de ani şi, o vreme, a locuit în Marea Britanie. 

Într-un interviu acordat, tânăra povesteşte că incidentul s-a petrecut pe Şoseaua Nicolae Titulescu şi că gestul ei a fost spontan, o reacţie la ce au făcut jandarmii în seara de 10 august.  „În timp ce mergeam pe Titulescu, [jandarmii] stăteau în stradă. 

Le-a zis Mihai (n.r. – iubitul ei) ceva de genul: «Staţi degeaba, că nu vine nimeni pe-aici». Atunci au venit, ne-au separat imediat, iar pe el l-au pus pe jos. 

Pe mine mă ţineau în mijloc şi nu reuşeam să trec şi să văd ce se întâmplă. Apoi s-a întâmplat ce s-a văzut. (…) 

Jandarmul îmi ţinea prelegeri, cumva ca să tragă de timp. 

Dar nu cred că voiau să-l ia în dubă. Ci pur şi simplu nici ei nu ştiau ce vor să facă. Mi s-a părut că nu avea rost toată faza aia, de-aia eram aşa pornită“, a povestit tânăra. „E un protest paşnic. Ce e aşa nesigur?“ 

„Ce va urma“ Cami povesteşte că primul lucru ciudat din acea seară a fost când a ajuns în piaţă împreună cu prietenul ei, după ora 19.00. 

Cei doi au fost opriţi de un poliţist, care le-a zis că nu au voie să treacă. „A zis că e pentru siguranţa noastră. «OK, dar e un protest paşnic. 

Ce e aşa nesigur?», îl întreb. «Ce va urma», a fost replica. Când am ajuns în piaţă, erau deja gaze. Fiecare fugea care-ncotro şi striga «huooo»“, mai spune Cami.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter