main logo
826

Cine este prinţul Albert al II-lea de Monaco. Istoria familiei sale

Prințul Albert al II-lea de Monaco provine dintr-o familie cu 700 de ani de istorie și este posesorul unei averi estimate la peste două miliarde de dolari.

Cine este prinţul Albert al II-lea de Monaco. Istoria familiei sale  Cine este prinţul Albert al II-lea de Monaco.Foto: mamistietot.ro

El este rodul poveștii de dragoste dintre prințul Rainier si frumoasa actriță Grace Kelly.

Dupa moartea tatălui sau, în 2005, Albert a ajuns suveran peste micul și prosperul principat Monaco. În acelaşi an, el a devenit Alteța Sa Serena Albert al II-lea de Monaco.

Monegascii spun despre el că este un lider  modern și carismatic.  

O imagine reprezentativă pentru regatul pe care îl conduce și pentru dinastia Grimaldi căreia îi aparține. Are maniere desăvârşite, a studiat științele politice, economie, muzică și literatura engleză.

Încă din copilărie a îndrăgit sportul. A practicat fotbalul, judo, înotul, tenisul și  altele. De altfel, a concurat pentru ţara în repetate rânduri la Jocurile Olimpice.

Când nu se mai aștepta nimeni, prințul Albert de Monaco a hotărât să se căsătorească. El a anunțat, în iunie 2010, că se va logodi cu sud-africanca Charlene Wittstock, fostă campioană la înot. Nunta fastuoasă a celor doi a avut loc peste un an în luna iunie.  

Monaco este un mic stat de pe Riviera Franceza. Aici sunt cel mai mare număr de milionari pe cap de locuitor. Micul oraș-stat este un paradis pentru cei mai bogați oameni din lume.  

Monaco a devenit un loc excelent pentru afaceri, în special pentru cei înstăriți, interesați să-și joace milioanele la cazinouri. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării