main logo
3747

Cine este păpuşarul care conduce din umbră Uniunea Europeană

Pe holurile Bruxelles-ului, alături de premierul britanic Theresa May şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, putea fi observat la ultima întâlnire pe care cei doi oficiali au avut-o şi un om în umbră, un om pe care nemţii îl numesc „păpuşarul”, notează Bloomberg.

Cine este păpuşarul care conduce din umbră Uniunea EuropeanăFoto: zf.ro

Deşi această informaţie a fost negată public, Martin Selmayr, unul dintre angajaţii de top din Comisia Europeană, a preluat în urmă cu aproape un an frâiele negocierilor Brexit, din partea Uniunii Europene, transmite Știri.md cu referie la zf.ro.

Indiferent de cum au decurs negocierile sau de faptul că cele două părţi nu au ajuns încă la un consens, Selmayr a făcut în tot acest timp ce a ştiut mai bine: a tras sfori.

Însă de această dată eforturile sale nu au fost suficiente. În acea după amiază de martie Theresa May a părăsit discuţiile cu un acord care demonstra maximul de flexibilitate pe care îl poate arăta Uniunea Europeană, însă politicienii britanici au respins acordul.

Câteva zile mai târziu, Selmayr l-a sunat pe negociatorul-şef al Marii Britanii pentru Brexit, Olly Robins, şi i-a spus că Theresa May crede un lucru în mod eronat: că ieşirea din UE va fi uşoară.

Luna aceasta, păpuşarul pleacă din funcţie. În timp ce motivul exact pentru care unul dintre cei mai puternici şi misterioşi oameni din Bruxelles rămâne necunoscut, sursele Bloomberg susţin că este rezultatul luptei poltice interne în care se află Uniunea Europeană – într-un context în care îşi schimbă liderii şi în care Ursula von der Leyen preia şefia Comisiei Europene de la Juncker.

În timp ce puţină lume a auzit de el în afara birourilor din Bruxelles, toată lumea care este implicată în instituţii UE are cel puţin o poveste despre Selmayr.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării