main logo
407

Cine este a 111-a victimă a accidentului aviatic din Cuba

Bilanţul victimelor accidentului aviatic de vineri din Cuba, cel mai grav din ultimii 30 de ani, a ajuns la 111, după ce Grettel Landrove, dansatoare de flamenco în vârstă de 23 de ani, care a supravieţuit prăbuşirii, a murit luni.

Cine este a 111-a victimă a accidentului aviatic din Cuba

Ea a murit luni seară din cauza rănilor grave. Grettel Landrove era dansatoare de flamenco şi studentă la inginerie. 

Vestea a venit în aceeaşi zi în care Autoritatea aeriană civilă din Mexic a suspendat operaţiunile companiei care deţinea avionul care s-a prăbuşit, transmite Ştiri.md cu referire la Digi24.

Autorităţile au transmis într-un comunicat că Aerolíneas Damojh se află sub "verificări extraordinare".  Compania a închiriat avionul în cauză liniei aeriene de stat Cubana de Aviación.

Mama lui Landrove, Amparo Font, a descris-o pentru BBC pe fiica sa "o luptătoare", dar moartea ei a fost anunţată la scurt timp după declaraţii. 

Grettel Landrove a fost între cei trei supravieţuitori ai accidentului de vineri. Celelalte două - Mailen Diaz, în vârstă de 19 ani, şi Emiley Sanchez, 39 de ani - rămân în continuare în stare critică.

Avionul a fost construit în 1979. Un fost pilot a afirmat că a ieşit brusc de pe radar, iar alt pilot că avionul nu era bine întreţinut.

Aeronava s-a prăbuşit după ce a decolat de pe aeroportul din Havana. Era un zbor intern programat către oraşul cubanez Holguin. 

Toţi cei şase membrii ai echipajului erau mexicani, în timp ce majoritatea pasagerilor erau cubanezi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării