main logo
641

Cine ar putea fi viitorul președinte al Comisiei Europene

Liderii Uniunii Europene i-au încredinţat preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, mandatul de a conduce negocierile privind viitorul preşedinte al Comisiei Europene.

Cine ar putea fi viitorul președinte al Comisiei EuropeneFoto: realitatea.net

Liderii Uniunii Europene i-au încredinţat preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, mandatul de a conduce negocierile privind viitorul preşedinte al Comisiei Europene, a afirmat marţi cancelarul german, Angela Merkel, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Misiunea sa va fi să negocieze cu cei 28 de lideri ai UE, precum şi cu Parlamentul European, pentru a se ajunge la un acord cu privire la un candidat până când liderii se vor întâlni în perioada 20-21 iunie.

Angela Merkel a subliniat importanţa de a conduce negocierile într-o atmosferă de respect pentru a păstra capacitatea UE de a lua decizii în viitor.

"Trebuie să ne asigurăm că nu îi vom răni pe cei care, poate, nu pot fi de acord cu candidatul propus", a avertizat cancelarul german.

Pe de altă parte, Angela Merkel şi-a reafirmat sprijinul pentru Manfred Weber, candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării