main logo
577

Cine ar putea câștiga alegerile europarlamentare în Marea Britanie

Marea Britanie nu a părăsit blocul comunitar în martie, cum era de așteptat, așa că ține alegeri eur-parlamentare, deși reprezentanții săi la Bruxelles ar putea rămâne acolo doar scurt timp - sau chiar să nu mai ajungă.

Cine ar putea câștiga alegerile europarlamentare în Marea Britanie

Cu doar 11 procente, partidul Conservator al premierului Theresa May este abia al patrulea într-un sondaj privind intenţiile de vot pentru alegerile europene, cu mult în urma noului Partid Brexit, al lui Nigel Farage, creditat cu 34 la sută, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Conform aceluiași sondaj, pe locul al doilea se situează partidul laburist, cu 21 la suta din intentiile de vot. Urmează liberal-democraţii, partidul pro-European care cere în mod explicit un al doilea referendum pentru a inversa Brexitul.

Farage - al cărui fost partid UKIP este considerat de mulţi ca fiind cel care a forţat referendumul initial, din 2016, privind apartenenţa la blocul comunitar - şi-a lansat noua formaţiune în aprilie, ameninţând că îi va înfrunta pe liderii politici ai ţării pe care i-a acuzat că au trădat votul privind ieşirea din UE.

“Marea Britanie nu a părăsit blocul comunitar în martie, cum era de așteptat... Așa că ține alegeri euro-parlamentare, deși reprezentanții săi în forul legislativ de la Bruxelles ar putea rămâne acolo doar o perioadă limitată de timp”, spune Farage,

Între timp, premierul May a fost nevoită să deschidă discuţii cu laburiştii din opoziţie pentru a găsi un compromis în privinţa Brexitului, după ce parlamentul britanic a respins - de trei ori pana acum - acordul de ieşire din UE.

Până una alta, însă - în condiţiile în care parlamentul de la Londra este divizat în privinţa condiţiilor retragerii Marii Britanii din Uniune - rămâne neclar cum şi dacă o va face.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării