main logo
394

Cimitirele din Venezuela, vandalizate de hoți. Sunt furate chiar și oasele

Hoții au început să jefuiască și mormintele, în Venezuela. BBC relatează că în cel mai mare cimitir din Caracas, Cementerio del Sur, majoritatea cavourilor au fost vandalizate.

Cimitirele din Venezuela, vandalizate de hoți. Furate chiar și oasele

Majoritatea mormintelor din cel mai mare cimitir din Venezuela au fost jefuite. Hoții au furat tot ce au putut: de la bijuterii, dinți de aur și chiar și oase, care sunt folosite în anumite ritualuri, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Rudele sunt îndurerate. Eladio Bastida verifică mormântul soției sale în fiecare săptămână, ca să se asigure că nu a fost jefuit.

„Mă tem că atunci când o să revin nu o să o mai găsesc”, spune bărbatul, a căruia soție a murit în urmă cu un an și jumătate.

BBC comentează că, pentru familiile afectate, această situație este o metaforă pentru întreaga Venezuelă. Angajații cimitirului nu pot face nimic să-i oprească pe profanatorii de morminte.

„Acesta este rezultatul colapsului social, lipsa educației, pierderea valorilor din casele și instituțiile noastre”, adaugă un alt bărbat, care vrea să dezhumeze osemintele rudelor decedate.

E un pământ fără lege, nu există respect pentru ce e aici. Dumnezeu îi va pedepsi pe cei care fac asta”, mai spune Eladio Bastida.

Daunele sunt atât de mari încât unele familii scriu pe cavouri că „acesta a fost jefuit”, ca să prevină alte stricăciuni.

Deși guvernul a recunoscut, în 2016, că există această problemă și spune că a crescut numărul polițiștilor, jafurile încă continuă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării