main logo
317

China vrea să interzică activităţile de minare pentru Bitcoin

Planificatorul statal al Chinei doreşte să interzică activităţile de „mining” pentru Bitcoin, potrivit unei liste de proiecte privind activităţile industriale pe care autoritatea încearcă să le oprească, într-un manifest de sporire a presiunii guvernului asupra sectorului criptomonedelor.

China vrea să interzică activităţile de minare pentru Bitcoin

China este cea mai mare piaţă mondială în ceea ce priveşte calculatoarele concepute pentru a extrage moneda Bitcoin şi alte criptomonede, în ciuda faptului că astfel de activităţi se situau anterior într-o zonă gri, din punct de vedere al reglementărilor, transmite Știri.md cu referire la Zf.ro.

Comisia pentru Dezvoltare şi Reformă Naţională (The National Development and Reform Commission - NDRC) a declarat că doreşte să consulte opinia publică în legătură cu lista revizuită a sectoarelor industriei pe care comisia urmează să le încurajeze, restricţioneze sau să le elimine.

Activităţile de „mining” ale criptomonedelor, printre care se află şi Bitcoin, se află printre cele 450 nominalizate pe lista de eliminare a NDCR. Comisia susţine că activităţile propuse pentru eliminare fie sunt ilegale, fie sunt nesigure, fie reprezintă o risipă de resurse, fie poluează mediul. 

Nu a fost stipulată o dată sau un plan pentru cum vor fi oprite extracţiile de Bitcoin, fapt ce indică imposibilitatea amânării acestor acţiuni, potrivit documentului.

Sectorul criptomonedelor a fost examinat intens în China, începând cu anul 2017, când autorităţile de reglementare au început să interzică ofertele monetare iniţiale şi să închidă companiile ce facilitau schimburile comerciale de criptomonede. 

De asemenea, China a început să limiteze activităţile de „mining” pentru criptomonede, forţând multe companii - printre acestea aflându-se şi unele dintre cele mai mari la nivel global -, să îşi stabilească bazele în alte zone geografice.

Marţi, Bitcoin se tranzacţiona la 5.190 dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării