main logo
437

China reacționează la acuzațiile FBI privind COVID: Nici o credibilitate

Autoritățile chineze au reacționat, miercuri, după ce șeful FBI, Christopher Wray, a declarat că originea apariției coronavirusului care provoacă COVID-19 este „cel mai probabil” „un potențial incident de laborator”.

China reacționează la acuzațiile FBI privind COVID: Nici o credibilitate

China spune că afirmația nu are „nicio credibilitate” și îndeamnă SUA „să respecte știința”, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„FBI a evaluat de ceva timp că originile pandemiei sunt cel mai probabil un potențial incident de laborator din Wuhan", a declarat Wray pentru Fox News, adăugând că evaluarea s-a bazat pe cercetările efectuate de analiștii agenției, inclusiv oameni de știință, și că „activitatea noastră legată de acest lucru continuă”.

Comentariul său vine după ce WSJ a scris, duminică, pentru prima oară, că Departamentul Energiei din SUA a concluzionat că pandemia a fost rezultatul unei scăpări a virusului dintr-un laborator din Wuhan.

China a negat comentariile șefului FBI, afirmând că se opune ferm oricărei forme de „manipulare politică” a faptelor.

„Pe baza istoricului slab de fraudă și înșelăciune a comunității de informații americane, concluziile pe care le trag nu au nicio credibilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, reporterilor la Beijing.

„Îndemnăm SUA să respecte știința și faptele”, a mai adăugat acesta.

Susținerea publică de către Wray a teoriei scurgerii din laborator contravine concluziilor mai multor studii științifice importante, precum și evaluărilor altor agenții de informații americane. Wray nu a explicat care sunt dovezile care au stat la baza concluziei FBI. „Nu există o mulțime de detalii pe care să le pot împărtăși și care nu sunt clasificate, a spus el.

În interviul de marți, Christopher Wray a afirmat că China „a făcut tot posibilul ca să împiedice” eforturile de a se identifica sursa pandemiei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării