main logo
774

China este în carantină: Cât de gravă este situația la momentul actual

În China, trei orașe, cu o populație totală cât a României, au fost închise, în încercarea de a se opri răspândirea virusului. Inclusiv Wu-han, cu 11 milioane de locuitori, care este considerat epicentrul epidemiei.

China este în carantină: Cât de gravă este situația la momentul actual

Situaţia pare atât de gravă, încât la Beijing au fost anulate ceremoniile pentru Anul Nou, după calendarul chinezesc, unde se adunau mulţimi de oameni, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Oricum, boala a ajuns deja în Coreea de Sud, Japonia, Thailanda, și chiar în Statele Unite. Până acum au murit 17 persoane.

Poliţia, inclusiv trupe speciale şi paramiliatre blochează accesul în principala gara din Wuhan, după ce barierele metalice au fost montate la ora zece dimineaţa. Doar cei care au avut bilete pentru trenurile care au plecat mai devreme au fost lăsaţi să intre.

În paralel, aeroportul, stațiile de metrou şi liniile de feribot au fost închise, iar transportul public este oprit.

„Cel mai îngrijorător lucru e că au închis transportul public, ceea ce nu se face decât dacă e vorba despre un focar serios al epidemiei”, a menționat Phillip Yin.

Potrivit unui localnic în Wuhan, este o atmosferă parcă de sfârşit de lume. Oamenii poartă măşti sanitare şi este o linişte nefirească pe străzile şi în magazinele de obicei aglomerate.

Teatrele şi-au anulat spectacolele, iar mulţi se plâng, pe reţelele de socializare, ca cei care vând produse alimentare proaspete au crescut dintr-o dată foarte mult preţurile.

„Autoritățile cred că aici este epicentrul epidemiei cu noul coronavirus. Este o piață de pește și de tot felul de animale vii. După cum vedeți, acum este închisă și păzită de poliție”, a declarat David Culver, CNN.

Carnea de şarpe este posibila sursă a noului coronavirus, care provoacă o formă letală de pneumonie din China, susţine o echipă de cercetători chinezi.

Majoritatea pacienţilor infectaţi au avut contact cu animale în piaţa Huanan din Wuhan, unde, pe lângă pește şi fructe de mare, se vindeau păsări, lilieci, şerpi şi animale domestice.

„Numărul pacienţilor va creşte. Chiar dacă va fi vorba de mii de oameni, nu vom fi surprinşi, nu e un indicator al gravităţii situaţiei. Este esenţial să fie descoperite cât de multe cazuri e posibil”, a menționat Gauden Galea.

În spitalele din Wuhan, personalul medical lucrează contra cronometru. Cei care au contact direct cu pacienţii bolnavi folosesc echipamente de protecţie de fiecare dată când intră în saloanele izolate.

„Întâi verificăm starea pacientului şi semnele vitale, pentru a evita urgenţele. Apoi îi îngrijim pe pacienţii care sunt lucizi şi liniştiţi, vedem dacă nu se simt confortabil sau dacă vor să mănânce”, spune Liu Hongjuan, asistentă.

Ultimul avion de pasageri cu destinaţia Roma care a decolat de pe aeroportul din Wuhan, înainte ca oraşul chinezesc să fie pus în carantină a sosit pe aeroportul din Fiumicino. Toţi cei 202 pasageri au fost duşi într-un loc special amenajat și controlați.

Controale cu camera de termoviziune pentru depistarea celor care au temperatura crescută sunt efectuate pe multe dintre aeroporturile lumii.

Până acum, noul coronavirus a fost confirmat în cinci ţări: China, inclusiv în Hong Kong, - Statele Unite, Thailanda, Japonia şi Coreea de Sud.

Marea majoritate a celor infectaţi sunt localnici din Wuhan, turişti sau persoane care au călătorit din oraşul chinezesc spre alte ţări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării