main logo
622

China: 22 de mineri au rămas blocați în subteran după o explozie

Echipajele de salvatori intervin duminică în estul Chinei pentru a aduce la suprafaţă 22 de muncitori rămaşi captivi într-o mină în urma unei explozii produsă în subteran.

China: 22 de mineri au rămas blocați în subteran după o explozieChina: 22 de mineri, blocați în subteran după o explozie într-o mină

În urma incidentului a fost restabilită funcţionarea sistemelor de ventilaţie pentru mineri. Nu se cunosc deocamdată mai multe detalii, transmite Știri.md cu refeire la Agerpres

Exploziile produse în subteran pot avea loc după ce forarea unui puţ minier de mare adâncime scade presiunea exercitată pe o stâncă şi cauzează explozia acesteia, relatează Agerpres.

Astfel de evenimente reprezintă unul dintre cele mai mari pericole cu care se confruntă minerii.

China este cel mai important producător şi consumator de cărbune din lume, iar minele sale sunt considerate cele mai periculoase. Mii de mineri îşi pierd anual viaţa în subteran.

Multe astfel de incidente sunt puse pe seama reglementărilor de siguranţă defectuoase şi a măsurilor de supraveghere insuficiente, iar majoritatea evenimentelor tragice nu ajung în atenţia media.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării