main logo
722

Cercetător: Nu putem vaccina planeta la fiecare șase luni

Andrew Pollard, unul dintre creatorii vaccinului Oxford-AstraZeneca, afirmă că administrarea dozei „booster” a unui vaccin anti-COVID „nu este sustenabilă”, relatează CNN.

Cercetător: Nu putem vaccina planeta la fiecare șase luniFoto: reuters.com

Pollard, care de asemenea conduce Comitetul Comun de Vaccinare și Imunizare din Marea Britanie, a declarat în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor de la The Telegraph că „nu putem vaccina planeta la fiecare șase luni”, subliniind „nevoia de a viza persoanele vulnerabile” pe viitor, nu administrarea dozelor tuturor celor trecuți de vârsta de 12 ani, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

El a mai spus că sunt necesare mai multe date pentru a evalua „dacă, când și cum cei care sunt vulnerabili vor avea nevoie de doze suplimentare”. 

Cercetătorul și-a exprimat îndoielile față de nevoia unei a patra doze a vaccinului anti-COVID, spunând că este nevoie de mai multe dovezi înainte de demararea unor campanii de vaccinare cu a doua doză „booster”.

Israelul a demarat deja campania de imunizare anti-COVID cu a patra doză, oferind-o începând de luni tuturor angajaților sanitari și persoanelor trecute de vârsta de 60 de ani.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării